Kern

Verantwoordelijke kern Willy Vermeulen

Agenda van de kern

Putse - Catba: 15-14

In bijna winterse en winderige omstandigheden startte Putse snedig en na 10 minuten stond er 2-0 op het bord. Maar Catba, gesteund door de wind en wetende dat zij hun eerste punten moesten binnenhalen, reageerde. Gevolg was dat het er gedurende 10 minuten spannend aan toeging tot 7-7. Dan ging het licht even uit voor Putse en de bezoekers maakten hiervan gebruik om uit te lopen tot 7-11 bij de rust. Vrij snel in de tweede helft werd deze achterstand weggewerkt naar 11-11. Putse zat weer terug in de wedstrijd maar het duurde toch tot aan de 27ste minuut vooraleer men op voorsprong kwam. In het wedstrijdeinde werd niet meer gescoord en de puntjes bleven in Putte. Meteen zijn de geelhemden goed op weg om het behoud te verzekeren. Slokop was Régis De Preter met 6 korven. Arne Beeck maakte 4 stuks en Seppe Geens 2. Verder scoorden nog Nele Risch, Karen Naveld en Robin Thierie.

Leuven - Putse: 9-18

Na de nederlaag op Temse moest Putse winnen om de degradatiewedstrijd te ontlopen. Op Leuven ging dit geen gemakkelijke wedstrijd worden, Leuven had immers duidelijk gaan winnen op leider Catba. Toch zorgde Putse voor een verrassende start en kwam 0-6 voor. Voor de rust kon Leuven maar twee keer scoren. Putse kon de rust in gaan met 2-7. Na de rust kon Putse verder uit lopen tot 2-11. Toen leek de scoringsmachine van Leuven op gang te komen. Maar een sterk collectief Putse liet niet af en scoorde telkens tegen als Leuven scoorde. Daardoor was de welverdiende zege binnen met 9-18. Het was lang geleden dat al onze spelers scoorden, proficiat Putse. Hiermee eindigt Putse tweede in hun reeks en moet Leuven nog een degradatie match spelen. Voor Putse scoorde Arne Beeck 6 keer, Yannick Meys 4 keer, Seppe Geens 3 keer, Nele Risch, Kelly Naveld, Merel Beeck, Mariska Geets en Robin Thierie elk 1 keer.

Neerlandia - Putse: 8-19

De nog in degradatiegevaar verkerende thuisploeg opende snel de score en na vijf minuten was het reeds 2-0. Maar dan al was hun liedje uitgezongen. Putse beende bij en liep dan gezapig uit naar 2-9. Tegen de rust aan konden de gastheren toch een paar keer tegenscoren, 4-10. Hierna deden de Gentenaars nog even mee maar Putse bedreigen was er niet bij. Via een 7-15 tussenstand kon geelblauw rustig korfballen naar een ruime 8-19 zege. Nog beter nieuws volgde toen bleek dat de eerste achtervolger en volgende tegenstander Hoboken, de puntjes liet liggen en Putse met 4 punten voorsprong en nog 3 wedstrijden te gaan kortbij de titel is in tweede klasse. Robin Thierie scoorde 5 keer en Seppe Geens 4 keer.Leen Gielis en Régis De Preter vonden 3 keer de weg naar de korf. Stijn Wouters maakte 2 korven en Mindy Weuts en Kelly Naveld eentje.

Kalender Kern
M D W D V Z Z